December 09 2022 09:07:55
Navigation
· Forside

· Tekstiltryk teknikker
· Handelsbetingelser
Direkte tryk
Direkte Tryk af T-ShirtsDirekte serigrafisk tryk er en meget gammel kinesisk trykform. Man lakerer på et silkevæv opspændt på en træramme, der områder af trykket hvor der ikke skulle være farve, og således havde man en skabelon til at trykke efter. I dag bruger vi et nylonvæv opspændt på typisk en aluminiumsramme. Vævet påføres en lysfølsom emulsion. På vævet lægges en film, som er sort i de områder, farven skal trykkes igennem. Rammen bliver belyst med ultraviolet lys, hvorved de områder, der ikke dækkes af filmens sorte flader, hærdes. Når rammen skylles med vand, bortvaskes de ikke-hærdede områder, og vi har en skabelon. Tekstilfarven bliver trykt direkte ned i tekstilet gennem skabelonen ved hjælp af en gummirakel. Tekstilet varmefikseres og trykket er færdigt.

Direkte tryk på forskellige farver

Énsfarvet sort tryk på hvid T-shirt - det er enkelt og ukompliceret, vi trykker det som det er, og der kan næsten alt lade sig gøre. 
Men trykfarver er mere eller mindre transparente, og tekstilets farve vil altid have indflydelse på motivet. Derfor kræver tryk på mørke varer specielle forhold. For at holde farvernes valør, trykker vi som regel en hvid bund under motivet på mørke varer. Er der eksempelvis tale om hvid tryk på sort tekstil, trykker vi hvid farven to gange for at sikre, at den dækker. Er der rød tryk på sort tekstil, trykker vi først en hvid bund, og efter mellemtørring (flash) trykker vi den røde farve ovenpå. 
I tilfældet af flerefarvet tryk på mørk tekstil kan trykket være endnu mere kompliceret. Fotografier eller fotografi-lignende motiver skal også trykkes på en hvid bund, men de kræver en speciel separationsteknik til fremstilling af film. 

Siden dannet p: 0.10 sekunder 106,106 Unikke besg